0 Flares Filament.io 0 Flares ×

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC hangt sinds kort bij elk bed een iPad. Dit sluit aan bij de visie van het WAKZ om een digitaal kinderziekenhuis van de toekomst te worden.
Dankzij een gift van Stichting Buitenkliniek voor Kinderen kon het WAKZ voor elk kind een iPad aanschaffen. En dat is fijn. Wen spelletje doen of een serie kijken op een iPad biedt de kinderen en hun ouders in het ziekenhuis een welkome afleiding. De iPads hangen bij elk bed in een veilige houder die meteen als oplader en slot dienst doet.

Op de iPad zitten alle denkbare spelletjes en maar liefst 10.000 boeken en tijdschriften. Allen gratis beschikbaar gesteld door Bruna via de app Bliyoo. Het bedrijf BeagleBoxx zorgde via haar serviceplatform PIECA voor dit grote aanbod aan entertainment en een eigen app voor de afdeling waar alle informatie op te lezen is.

Daarnaast kan ook de verpleegkundige of iemand van de ziekenhuisschool de iPad gebruiken, bijvoorbeeld om een patiënt uit te leggen wat er bij een onderzoek of operatie gaat gebeuren. De bedoeling is dat verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers deze informatie steeds verder uitbreiden en dat alle informatie digitaal beschikbaar komt.

Bron: LUMC

Leave comment

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×